Spamwetgeving
Spammen is het versturen van ongewenste e-mails naar mensen of bedrijven. Dit valt onder de spamwetgeving. Ook online enquêtes van studenten en medewerkers vallen onder spam wanneer de ontvangers hiervoor geen toestemming hebben gegeven. Bij telefonische benadering van potentiële deelnemers (telemarketing) moet je eerst het Bel-mij-niet-register raadplegen.
Gevolgen
Windesheim krijgt soms klachten van personen en bedrijven over spam. Dat kan ernstige gevolgen hebben voor de hele hogeschool: een klacht op de site van Spamklacht (van OPTA) kan ervoor zorgen dat alle mail van een Windesheim-account wordt gezien als spam. De hogeschool kan een boete krijgen. Ook loopt Windesheim reputatieschade op. Daarom heeft de hogeschool een gedragscode voor onderzoek en statistiek opgesteld. Lees de pagina Gedragscode onderzoek en statistiek en houd je aan de code.
Onderzoek zonder commerciële doelen
Zenders van digitale communicatie voor commerciële, charitatieve of ideële doeleinden hebben dus vooraf uitdrukkelijke toestemming nodig van de beoogde ontvangers. Dit heet actieve opt-in. Zuiver onderzoek valt echter buiten de spamwetgeving. Dan moet het voor de ontvanger direct duidelijk zijn dat de mail uitsluitend is verstuurd voor een onderzoek dat primair bedoeld is om informatie te vergaren.
Hiermee kunt u deze pagina voorzien van labels als ‘Ik vind het leuk’. Labels maken het makkelijk om koppelingen te onthouden en items naar uw nieuwsfeed te posten.Labels helpen u koppelingen te onthouden en de pagina te classificeren. Notities zijn openbare opmerkingen. Labels en notities worden naar uw nieuwsfeed gepost en zijn bruikbaar op verschillende sites.